icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij J-Next
Nieuws 19/12/2022

“Kennisdelen in de vorm van workshops geven geeft me veel energie”

J-Next

Bij J-Next staat vrijheid om jezelf te ontwikkelen als professional in de richting die jij wilt hoog in het vaandel. Bas Stoker, één van de developers werkzaam bij J-Next, ervaart dat ook. “Kennisdeling en kennis opdoen houdt het leuk voor mezelf.”

J-Next is een snelgroeiend, jong bedrijf, waardoor er nog weinig kaders zijn. Bas ervaart dat hij kan meesturen aan het profiel van het bedrijf. “Zo heb ik samen met de andere developers al heel wat leuke dingen gedaan, denk aan het bouwen en lanceren van een eigen game.”, vertelt Bas.

Bas is ruim 15 jaar Java-ontwikkelaar en sinds september onderdeel van J-Next. Hier werkt hij verder aan zijn transitie van Back-end naar Full-stack Developer. “Ik heb oog voor de visuele gebruikersaspecten. Daarnaast ben ik redelijk breed geïnteresseerd. Het gevoel dat je met Front-end meer tastbare dingen maakt, vind ik leuk.”, zegt Bas hierover.

Kennisdelen via workshops

Naast het programmeren vindt Bas het fijn om aan (zelf)ontwikkeling te doen. “Eigenlijk wilde ik meer doen dan alleen software ontwikkelen. Ik ben nu in een fase van mijn carrière beland waarin je ook kennis wilt gaan delen. Dat viel samen met mijn start bij J-Next.”, vervolgt Bas. Samen met de Business Manager Kay keek hij naar de mogelijkheden om kennis te delen met zijn collega’s. Bas vervolgt: “Ik kreeg heel veel ruimte hiervoor. Ik vertelde Kay dat ik eigenlijk wel meer training wilde geven. Toen zei hij, dan gaan we dat regelen. Samen hebben we meteen een datum geprikt voor de eerste workshop.

Omdat de workshop over testen ging, hebben we de collega’s van een andere B.V., Qoppoconsult ook uitgenodigd. Zo kregen we een mooi aantal deelnemers voor de workshop. Testen is iets wat je met elke techniek kunt doen. Daardoor kunnen andere B.V. ‘s binnen The Human Network hier ook van leren.”

In de workshop kan Bas veel van zijn kennis kwijt. “Ik heb best veel tijd gestopt in het nabootsen van een realistische setting, om een mooie demo neer te zetten. Deze eerste workshop is goed ontvangen en daarom geven we hier een vervolg aan. Mijn doel is om volgend jaar 3 trainingen te hebben: een introductiecursus, dan de workshop die ik nu voor het eerst heb gegeven en tenslotte een geavanceerde training.”

Het netwerk en de faciliteiten die J-Next leveren zijn hier prettig bij. “Ik geef de cursus en vanuit J-Next wordt alles gefaciliteerd. En ze denken mee. Ik wilde eerst een presentatie geven, maar na wat sparren over de uitvoering hebben we er een workshop van gemaakt. Dat is meer hands-on en dat past ook beter bij me.”, zegt Bas hierover.

J-Next

Eigen kennis verbreden

Het kennisdelen naast het werken bij de klant geeft Bas veel energie. “Bij een klant zit je vast aan veel kaders en hier kan ik van alles opzetten. Dat geeft meer vrijheid in mijn werk en maakt mijn werk gewoon leuker.” Naast het kennisdelen vindt Bas het ook fijn dat hij zijn eigen kennis kan verbreden. Bas legt uit: “Toen ik in dienst kwam heb ik bijvoorbeeld een Front-end cursuspakket afgenomen. Dat was geen probleem. Als je maar kan uitleggen waarom je iets wilt leren. We heten J-Next, dus het moet natuurlijk niet over oude technieken gaan en het moet passen bij je werk. Maar in overleg kun je alles doen.”

Ook kan hij op andere manieren kennis opdoen. “We kunnen bijvoorbeeld conferenties bezoeken en dat soort dingen. Maar het is niet verplicht, hè! Dat past gewoon goed bij waar ik nu sta. Ik heb hier een grote vrijheid in mijn professionele ontwikkeling. Ik hou er niet zo van als je verplicht bepaalde cursussen moet doen vanuit het bedrijf waar je werkt. Dat is leuk als je net begint, maar die fase ben ik ontgroeid. Daarom zit ik hier nu goed op mijn plaats.”

Overzicht nieuws

Ben je op zoek naar een Futureproof Software Engineer? Neem contact op met J-Next!